Gel Nagels

BIAB, Acryl, Gel.. We hebben er allemaal wel eens wat over gehoord. Het ene soort wordt als slecht gelabeld, de ander als gezond en goed voor je nagels. Maar het zijn verschillende soorten, met ieder eigen eigenschappen. De één is niet beter dan de ander. Ik leg het u hieronder graag uit.

Wist u dit al?

Gel Nagels

Je hebt verschillende soorten gel. Je kunt ze in 3 categorieën plaatsen namelijk : “hard gel, soft gel en gel lak”. Wij werken alleen met in Nederland gefabriceerde producten van Anole. Dit betekend dat het gehele proces van het maken van het product valt onder Nederlandse normen en wetten.

Gellak en pigmentatie

Soft en Hard gels hebben vaak een pigmentatie tussen de 30% en 75%. Hierdoor zal het altijd een klein beetje doorschijnen en dit is de bedoeling. Je brengt namelijk een “dikkere” laag aan en de UV straling moet volledig door de laag heen om alle moleculen te kunnen uitharden. Als de pigmentatie 100% was, zou het licht niet kunnen doordringen tot de onderste laag en zou er een ‘kaassouffle’ effect ontstaan. Van binnen zacht, van buiten hard. Hier ligt precies het gevaar. Bij het niet uitgeharde gel, kunnen de moleculen doordingen in je nagelplaat en zo in je bloedbaan te recht komen. Hierdoor kunnen nagel allergieën ontstaan en zelfs op langere termijn diverse gezondheidsklachten.

Maar als je nu een volledig dekkende kleur wilt is er gelukkig een oplossing. Gellak is een dunne sterk gepigmenteerde kleur laag. Deze bied geen stevigheid, maar wel mooi voor afwerking van de nagel.

Soft gels

Soft gels zijn de gels die van moleculair niveau de eigenschappen hebben dat ze wanneer deze onder een UV Lamp uitgehard worden, nog steeds flexibel blijven. Het is dan wel “uitgehard”, maar de moleculen trillen in een kristal rooster. Hierdoor krijgt het de eigenschap dat als je een stukje gel gaat buigen, deze mee buigt. Het breekt niet, maar bied medium stevigheid. Dit is geschikt voor korte tot medium nagels die recht en gezond zijn. Je kan hierbij denken aan namen zoals “Base, RubberBase, Rubber gel, BIAB” etc. Deze gels bevatten zuren, kunnen worden afgeweekt en daarom wordt het tegenwoordig veel opgehypet als ‘gezond’ voor de nagels. Maar deze gels kunnen te zuur zijn, je nagelplaat beschadigen, nagel allergieën veroorzaken of zelfs doordringen in je bloedbaan als dit niet op een juiste manier word gezet of met de juiste UV golflengte wordt uitgehard. Hierdoor kunnen alsnog deze gels schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Wat is nou precies een vorm correctie?

Een vorm correctie is het analyseren van de natuurlijke nagel, manicure uitvoeren en dan een correctie maken met hard gel om zo de juiste vorm in de nagel te krijgen. De architectuur en de apex (bolling) van de nagel spelen een grote rol in hoe sterk de nagels zijn en hoe kracht verdeeld wordt over de gehele nagelplaat.

Soms is dit nodig om zo lifting en risico’s die daarbij horen te voorkomen. Weet je niet zeker of je dit nodig hebt? Boek dan gratis een intake gesprek.

Hard Gels

Hard Gels zijn gels die nog steeds onderling diverse eigenschappen kunnen hebben. De ene net iets steviger of iets gepigmenteerder dan de ander. Deze gels zijn altijd hard, en breken bij het dubbel vouwen van een stuk gel. Hiervoor is natuurlijk veel meer kracht nodig dan met flexibele gel. Deze gels zijn geschikt voor elke nagel. Dus als je nagel naar beneden groeit (havik nagels) of een hoekje is afgebroken, kan je dit corrigeren of eventueel verlengen. Ook hierbij zijn de ingrediënten van elk merk verschillend en is het nog steeds nodig om de juiste techniek en materiaal te hebben om veilig, dunne en sterke nagels te kunnen creëren.

Wat kan ik doen om mij voor te bereiden voor de behandeling?

  • Trek niet aan vellen rond om je nagel

  • Scheur je nagels niet af

  • Smeer je handen in met créme

  • Kies de juiste behandeling online i.vm. tijd die nodig is om je nagels te kunnen creëren.

sterk en dunne kunstnagels, zonder liftingen.